PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι – Στους 271 οι νεκροί


Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 271.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ηλικιωμένη 102 ετών με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τρίτης (01/09) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 80χρονο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Ο 80χρονος, μάλιστα, αποτελεί το 20ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι στο οποίο ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε και ένας 79χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν επίσης τρόφιμος στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Την ίδια στιγμή, σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, μετά τις ανακοινώσεις της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για τα πρωτόκολλα αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους και την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες.

Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment