PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι τα προνόμια των εμβολιασμένων


Όλο και πιο έντονα συζητιέται τις τελευταίες ημέρες η παροχή προνομίων σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν ως κίνητρο για επίσπευση των εμβολιασμών, ειδικά μεταξύ εκείνων που έχουν δεύτερες σκέψεις για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλές, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, αυτά που εξετάζονται είναι το να επιτρέπεται η εστίαση και στους κλειστούς χώρους, επίσης το να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα, και πιθανότατα να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν προνόμια για όσους εμβολιάζονται αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Για «προνόμια σε όσους εμβολιάζονται» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να δοθεί κίνητρο ώστε να καμφθούν πιθανές αντιστάσεις στα άτομα που είτε κάνουν δεύτερες σκέψεις, είτε έλκονται απο θεωρίες συνομωσίας.

Όπως ανέφερε «εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως «μεγαλύτερη κίνηση ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Γεωργιάδης: Πότε θα θεσπιστούν προνόμια εμβολιασθέντων

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας πότε σχεδιάζεται να θεσπιστούν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε, όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού».

Σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Ο υπουργός τόνισε ότι και οι 398 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενος στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια.

Παράλληλα, προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Ακόμη είπε ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό.

Ωστόσο σημείωσε ότι για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment