• Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Κορονοϊός: Στα 10 τα κρούσματα στην Κύπρο

Peristeri News
Μαρ12/ 2020

Τρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε αργά το απόγευμα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νοσούντων στους 10.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό
  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ