PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα, συνολικά 2.632


Στα 2.632 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 6 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν δύο ακόμη άτομα.

Παράλληλα, 35 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, ενώ 81 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Μέχρι σήμερα, ελέγχθηκαν 80.951 κλινικά δείγματα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 3 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Περίπου 1.384.000 αφορούν μόνο στην Ευρώπη.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ότι είχαμε στις αρχές Μαρτίου, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη.

Ο καθηγητής τόνισε πως τα εμβόλιο βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.

Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου, θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας πως «παραμένουν στο επίκεντρο και θα πρέπει να μιλάμε με σαφήνεια και λεπτομέρειες γι’ αυτούς. Πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει να τους προστατεύσουμε και να ακολουθούμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και στο χώρο εργασίας όπως τα σχολεία. Είναι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου».

Κορωνοϊός και καλοκαίρι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα το οποίο απασχολεί τον κόσμο. Κατά πόσο η θερμοκρασία επηρεάζει τον ιό.

«Βλέπετε ότι χώρες όπως η Σιγκαπούρη και ο Ισημερινός συνεχίζουν να μετράνε κρούσματα. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν τα ποσοστά υγρασίας στον αέρα. Υπάρχει μια μείωση το καλοκαίρι που όμως δεν θα ακολουθήσει η εξαφάνιση του ιού. Επίσης κάποια χώρα θα μπορεί να φέρει τον ιό σε κάποια άλλη χώρα. Ήδη γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για αυτό. Είδατε ότι κάποιες χώρες όπως η Αυστρία υιοθετούν ελέγχους στα αεροδρόμια και αν είναι πιο χαμηλά τα δείγματα τις πρώτες τέσσερις μέρες θα μπορούν να φύγουν και να μην μπουν σε καραντίνα», είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment