Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός Ελλάδα: 55 νέα κρούσματα – 2463 συνολικά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Άλλα 55 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, συνολικά 2.463, εκ των οποίων το 56% άνδρες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο ίδιος γνωστοποίησε πως οι νεκροί είναι πλέον 125, καθώς κατέληξαν άλλοι τέσσερις ασθενείς.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, 1.031 (46%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 52 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών, το 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 57 ασθενείς.

Από τα θύματα, 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η κατάσταση παραμένει καλή, αλλά γρήγορα μπορεί να ξεφύγει», όπως φαίνεται και από τις δύο τελευταίες τοπικές περιπτώσεις νέων κρουσμάτων.

«Τυχόν χαλάρωση, θα είναι βήμα πίσω. Πρέπει να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του ιού» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δημογραφικό: Κατέρρευσαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα – Ποιοι νομοί αδειάζουν

Peristerinews.gr Newsroom

Πυρκαγιά σε κατάστημα εστίασης στο Αιγάλεω

Peristerinews.gr Newsroom

Σχολικές εκδρομές: Αλλαγές ζητούν οι διευθυντές από το Υπουργείο Παιδείας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment