Κοινωνία

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε και πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Πέμπτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή η 38χρονη που είναι η πρώτη που προσβλήθηκε από τον ιό στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τρία στη Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα. Ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας,επικεφαλής του ΕΟΔΥ ανέφερε πως η ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που επλήγησαν συνεχίζεται για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μέχρι την ανακοίνωση του πέμπτου κρούσματος στην Ελλάδα, τα 153 αποτελέσματα από τα δείγματα που είχαν ληφθεί από άτομα του περιβάλλοντος των τεσσάρων ασθενών με επιβεβαιωμένο τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μετά την έκτακτη πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπογράμμισε ότι δεν ωφελεί ο υπερβολικός πανικός, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνεται πως ήδή έχουν ανασταλλεί όλες οι σχολικές εκδρομές εξωτερικού, ενώ κορυφαίες εκδηλώσεις όπως το Forum των Δελφών αλλά και εμπορικές εκθέσεις αναβάλλονται.

Related posts

Υπόθεση Ζέμπερη: Διεκόπη για τις 4 Οκτωβρίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (30/6)

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 13.462 rapid test – 2.226 θετικά την Τρίτη 28/6

Peristeri News

Leave a Comment