PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Κοντοές: «Δεν είμαστε μηχανήματα, από πρωταγωνιστές έχουμε γίνει θεατές» (video)


Με τον δικό του άμεσο και χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε στην κάμερα του PeristeriNews.gr τις τραγελαφικές καταστάσεις που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιάννης Κοντόες, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανήματα, ούτε δουλεύουν σε κάποιο τσίρκο, προσθέτοντας πως από πρωταγωνιστές, έχουν γίνει θεατές.

Παράλληλα, ο αμυντικός του Ατρόμητου αναφορικά με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υπογράμμισε ότι οι Περιστεριώτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση και που ξέρει να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, ωστόσο ο στόχος της ομάδας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο PeristeriNews.gr ο Γιάννης Κοντοές:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαι χαρούμενος που μου κάνεις αυτή την ερώτηση. Όντας ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες συγκριτικά με τα νεαρότερα παιδιά στην ομάδα, θέλω να πω ότι δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο τα όσα συμβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε στις μέρες μας η πολιτική να έχει μπει στο ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ και έχοντας… επιλύσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, προσπαθούν να διαφημιστούν και από το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ότι ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα πήραν… τόσο δραστικά μέτρα που την Τετάρτη θα παίζαμε κανονικά, την Πέμπτη δεν θα παίζαμε κ.ο.κ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από πρωταγωνιστές σε αυτό το έργο, έχουμε γίνει θεατές εμείς οι ίδιοι. Θέλω να πω το εξής απλό που δεν ξέρω κιόλας αν θα το λάβει κανείς υπ’ όψιν: Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ό,τι μπορεί να τα εμφανίζουν κάποιοι. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται μηχανισμούς θεραπείας, αλλά μηχανισμούς πρόληψης. Επειδή ακούγεται ότι θέλουν να κάνουν το αντικείμενο πιο ελκυστικό, όσο υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα που εν μία νυκτί θα πέφτουν στην ερασιτεχνική κατηγορία και τόσοι εργαζόμενοι αρχικά, αλλά και ποδοσφαιριστές θα μένουν άνεργοι και την ίδια ώρα ομάδες όπως ο Ατρόμητος -χωρίς να θέλω να ευλογήσω το σπίτι μας- που είναι στο ακέραιο εντάξει στις υποχρεώσεις τους και δεν επιβραβεύονται, τότε η τωρινή κατάσταση θα διαιωνίζεται».

Για το αν επηρεάζεται ο ποδοσφαιριστής από τις συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος: «Είμαστε ρεαλιστές. Βλέποντας τι συμβαίνει στην κοινωνία, ξέρουμε ότι είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που βρισκόμαστε στο χώρο και ειδικά στον Ατρόμητο. Είναι αναμφισβήτητο ότι επηρεαζόμαστε και το να πει κάποιος το αντίθετο είναι ψέμα. Προετοιμαζόμαστε μια εβδομάδα ή και περισσότερο για ένα παιχνίδι και βλέπουμε ότι αποφάσεις αλλάζουν ανά ώρες, ούτε καν μέρες. Αυτό σίγουρα αλλάζει και την ψυχολογία μας και την τακτική μας και το ρυθμό μας και τη ροή μας. Δεν είμαστε ούτε μηχανήματα, ούτε άλογα, ούτε βρισκόμαστε στο τσίρκο. Είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι προετοιμασμένοι. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ορίζουν τις τύχες μας, χωρίς καν να έχουν παίξει ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που λέμε εμείς τώρα».

Για το τι έχει αλλάξει τους τελευταίους δύο μήνες και η ομάδα δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο: «Τα αποτελέσματα βοηθούν να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και αυτό φυσικό και επόμενο. Νομίζω ότι έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία για να μην αδικήσω και τον προηγούμενο προπονητή. Βλέποντας όμως ότι τώρα παίρνουμε τα αποτελέσματα -για να επιβραβεύσουμε και τον καινούριο προπονητή- νιώθουμε κι εμείς καλύτερα. Αποτέλεσμα με το αποτέλεσμα η ψυχολογία μας έχει ανέβει πολύ και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο».

Για το ματς της Τούμπας: «Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος έχει δείξει ότι στα μεγάλα παιχνίδια πηγαίνει έτοιμος. Ζει για τα μεγάλα παιχνίδια, γιατί θέλει να μεγαλώσει ως σύλλογος. Βλέπουμε και τις ενέργειες που γίνονται φέτος. Χωρίς να θέλω να σταθώ στον παράγοντα “διαιτησία”, κόντρα στον Ολυμπιακό θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο, με την ΑΕΚ το δείξαμε και στο γήπεδο και βάσει αυτών νομίζω ότι με τον ΠΑΟΚ μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό».

Για τη θετική παράδοση του Ατρόμητου στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ έχει μια πάρα πολύ δυνατή έδρα. Νομίζω ότι ο κ. Ίβιτς έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, ανεξαρτήτως αν δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα όπως τα περιμένουν. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πιο συγκροτημένος και δεν έχει σκαμπανεβάσματα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που αξίζει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην επαναπαυθούμε στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια παίρναμε θετικά αποτελέσματα».

Για το αν έχει πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ που έχει δώσει έναν αγώνα έπειτα τόσες μέρες διακοπής: «Δεν θέλω να μεμψιμοιρώ ή να βρίσκω δικαιολογίες. Το να ψάχνει κάποιος δικαιολογίες είναι το πιο εύκολο στο ποδόσφαιρο. Άλλος θα πει για κούραση, άλλος για περισσότερους αγώνες. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment