PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Άφαντος ο μακελάρης του Ρέινα


Συνεχίζεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Προύσα το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη του τρομοχτυπήματος στο κλάμπ «Ρέινα». Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης, καθώς προηγήθηκαν μαρτυρίες πολιτών ότι είδαν τον μακελάρη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του φερόμενου ως μακελάρη.

Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS, ενώ έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα του δράστη που φέρεται να ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από την Συρία. Μάλιστα για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά για κάλυψη.

Οι αρχές που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κατέγραψαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε στην περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στη 1:15, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών, μπήκε μέσα στο Ρέινα και άρχισε να πυροβολεί.

Αυτός είναι, όπως τονίζουν οι αρχές, ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο δράστης είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment