PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία στον αεροδρόμιο


Αεροπορικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης, το δεύτερο μεγαλύτερο της πόλης, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus, κατά την προσγείωσή του, βγήκε από τον διάδρομο εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να «κοπεί» σε τρία κομμάτια και να τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα και είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Τζαχίτ Τουρχάν, που μίλησε στο CNN Turk, ως εκ θαύματος, από την συντριβή του αεροσκάφους δεν υπάρχουν νεκροί.

Ωστόσο, τουλάχιστον 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» δήλωσε ο Τουρχάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη και οι κακές καιρικές συνθήκες εκτιμάται αρχικά ότι ευθύνονται για το ατύχημα.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι πρώτες εικόνες από το περιστατικό μεταδόθηκαν μέσω βίντεο στα social media. Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

https://twitter.com/i/status/1225084778283663360

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment