PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κολοράντο: Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ με 3 νεκρούς



Δύο άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες την Τετάρτη μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ Walmart σε μια πόλη της Πολιτείας Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομική διεύθυνση της πόλης Θόρντον, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Ντένβερ, όπου ζουν περίπου 120.000 άνθρωποι, ανέφερε αρχικά μέσω Twitter ότι έχει «επιβεβαιωθεί» ο θάνατος δύο «ενηλίκων ανδρών», και ότι μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πριν διευκρινίσει λίγη ώρα αργότερα ότι η γυναίκα αυτή υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας αφού άνοιξε πυρ στη συνέχεια μπήκε σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση καθώς εξακολουθεί να αναζητείται.

«Όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας απλά εμφανίστηκε και άρχισε να πυροβολεί κατά μιας ομάδας ανθρώπων» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Όπως φαίνεται σε καρέ από κάμερα ασφαλείας ο δράστης είναι λευκός, φορούσε μαύρο μπουφάν, μπλε μπλούζα και τζιν, ενώ φαίνεται να είναι χαλαρός.

Αν και οι αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν ακόμα κανένα ενδεχόμενο, η εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η επίθεση αυτή ήταν τρομοκρατική πράξη «καθώς κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη».

Ένας πελάτης του καταστήματος, ο Άαρον Στίβενς, 44 ετών, κάτοικος της πόλης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ και πλήρωνε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, άκουσε πυροβολισμούς και τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν σφαίρες που εξοστρακίζονται.

«Υπάλληλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, όπως και πελάτες», αφηγήθηκε, ενώ ο κόσμος άρχισε να βγαίνει εσπευσμένα από το κατάστημα. «Έτρεξα κι εγώ, δεν ήθελα να με πυροβολήσει κανένας», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι δεν είδε από πού προέρχονταν τα πυρά ή κάποιον τραυματισμένο από σφαίρες.

Βίντεο από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος:

https://www.youtube.com/watch?v=YLlxmIb90P4

Νωρίτερα, ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο 9NEWS, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ο γιος της οποίας βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ της είπε πως άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς.

Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος δολοφόνησε 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ο δράστης, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, τραυμάτισε στην ίδια επίθεση άλλους περίπου 500 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Leave a Comment