PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κολωνός 12χρονη: Η εισαγγελέας ζητά την ενοχή της μητέρας, αθώος ο Μίχος


Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης εισηγήθηκε πριν λίγο προς τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της διαδικασίας πρότεινε προς το δικαστήριο την ενοχή της κατηγορουμένης μητέρας για πορνογραφία και μαστροπεία.

Επίσης, για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης, 23 συνολικά κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε για τη μητέρα να κηρυχθεί ενοχή για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.

Επίσης για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Τέλος κατά τις ίδιες πληροφορίες η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της κατηγορουμένης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Ένοχος για μαστροπεία ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας.

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων, ζήτησε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Εισαγγελέας Έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή . Συνολικά για τον Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση

Την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, σχολιάζουν αρνητικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως» και τονίζει πως «είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό».

«Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο “να πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης “ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι «αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις “αθωώνει” τους δράστες – τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων».

Νέα Αριστερά: Κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης

«Παρακολουθούμε κι εμείς όπως όλη η κοινωνία με μεγάλη προσοχή την δυσώδη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό. Μια υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι», σημειώνει η Νέα Αριστερά, με ανακοίνωσή της.

Τονίζει πως οι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο: «Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διαρκείας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό».

Και αφού προσθέτει πως «αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υπογραμμίζει πως «δεν μπορούμε ωστόσο να μην σχολιάσουμε ότι η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης», καθώς, όπως υποστηρίζει η Νέα Αριστερά, «τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματός τους, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, την στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της», αναφέρει καταληκτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οργή για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης

Peristeri News

Δίκη για τη Μάνδρα: Απαλλάσσεται από ποινικές ευθύνες η Ρένα Δούρου και ακόμη 5

Peristeri News

Έξαρση μηνιγγίτιδας στην Πάτρα – Ανησυχία για το καρναβάλι

Peristeri News

Leave a Comment