PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κολλημένοι στο Intenet οι Έλληνες


«Κολλημένοι» με το Ιντερνετ είναι οι Ελληνες, καθώς τρία εκατομμύρια πολίτες είναι σε καθημερινή βάση και επί τουλάχιστον 2,5 ώρες στο Διαδίκτυο και το Facebook!

«Κολλημένοι» με το Ιντερνετ είναι οι Ελληνες, καθώς τρία εκατομμύρια πολίτες είναι σε καθημερινή βάση και επί τουλάχιστον 2,5 ώρες στο Διαδίκτυο και το Facebook!

Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια ο αριθμός των online χρηστών του Διαδικτύου ανερχόταν σε μόλις 350.000!

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο, το οποίο θα παρουσιαστεί πιλοτικά μέσα στον Ιούλιο στην Κω, τη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο, τα Ιωάννινα και την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης, το 93% των παιδιών που διανύουν την εφηβική και προεφηβική ηλικία επισκέπτεται το Διαδίκτυο και ως εκ τούτου πρέπει να είναι ενημερωμένο για τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Μάλιστα ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο στο Ιντερνετ γίνεται πάρτι με απάτες, ενώ αναφέρθηκε και σε ρασοφόρο που παρέσυρε σε κεντρική πλατεία της Αθήνας έναν ανήλικο με σκοπό την αποπλάνηση, η οποία αποτράπηκε τελευταία στιγμή, αφού το υποψήφιο θύμα είχε πάει στο «ραντεβού» μαζί με φίλους του.

«Μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε, ιδιαίτερα στους νέους, για να αντιδρούν δυναμικά, όπως σε αυτή την περίπτωση» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, ενώ χαιρετισμό στην ημερίδα έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής που αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή η οικονομική αστυνομία ασχολείται με δύο σοβαρές υποθέσεις, μία διεθνή και μία στο εσωτερικό της χώρας, στις οποίες μάλιστα ερευνά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment