PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κόλαση πυρός στη Λιβύη


Μάχες δίχως τέλος δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη.

Μάχες δίχως τέλος δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη.

Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν το λιμάνι Ρας Λάνουφ, στρατηγικό κόμβο μεταφόρτωσης πετρελαίου, ενώ απειλούν τις θέσεις των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά.

Ακόμη, η κρατική τηλεόραση κάλεσε τους πολίτες των ανατολικών περιοχών να μην προσευχηθούν σήμερα σε δημόσιους χώρους, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τις επιθέσεις των αντικαθεστωτικών.

Την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου από όλες τις χώρες, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ζήτησε ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν τη διακοπή σχέσεων με την πρεσβεία της Λιβύης στην Ουάσινγκτον και αναμένουν το κλείσιμό της, ανακοίνωσε η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης απορρίπτει και η Αφρικανική Ένωση, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων.

Την άμεση παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μερκελ προσερχόμενη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ερωπαϊκής ένωσης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για την κρίση στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment