PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Κόκκινος συναγερμός» για ύποπτα δέματα


“Κόκκινο συναγερμό” έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων “ύποπτων” πακέτων.

“Κόκκινο συναγερμό” έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων “ύποπτων” πακέτων. Εχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρίες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Επιφυλακή σε όλες τις πρεσβείες, αλλά και άλλους στόχους.

Έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ρωσίας. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη πακέτου που είχε αποσταλεί από άγνωστους μετά την πρώτη που σημειώθηκε νωρίτερα στην πρεσβεία της Ελβετίας.

Η έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας έγινε από πακέτο-βόμβα, το οποίο είχε φτάσει εκεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, αλλά το εντόπισαν οι υπάλληλοι και το έβγαλαν στον περίβολο. Εκεί το δέμα εξερράγη.

Ελεγχόμενες εκρήξεις σε παρόμοια δέματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στη Βουλή και στην εταιρεία ταχυμεταφορών “Γενική Ταχυδρομική” στη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Γεωργίου.

Το τελευταίο πακέτο είχε προορισμό τη γερμανική πρεσβεία, αλλά όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας το μετέφεραν εκεί, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πρεσβείας δεν το δέχθηκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγο αργότερα συνεργείο του ΤΕΕΜ έκανε ελεγχόμενη έκρηξη στο πακέτο, στα γραφεία της εταιρείας όπου είχε επιστρέψει.

Στη Βουλή, δύο περιστατικά κινητοποίησαν την αστυνομία, όπως, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Πρόκειται για ένα δέμα το οποίο απεστάλη στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη και οδηγήθηκε στη Βουλή για έλεγχο και ενδεχόμενη εξουδετέρωση, αλλά απεδείχθη ακίνδυνο στο τέλος – και για επικίνδυνο δέμα που είχε σταλεί στην Πρεσβεία της Χιλής, για να εξουδετερωθεί στη συνέχεια, στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συντονισμό της ΕΛΑΣ και παρατήρησε πως «οι υπηρεσίες όλες, λειτούργησαν πολύ καλά».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, το πρώτο δέμα είχε σταλεί στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στις 11.30 το μεσημέρι, με αναγραφόμενη αποστολέα απ’ τη Θράκη.

Οι συνεργάτες του κ.Σημίτη ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία μετέφερε το δέμα στο Κοινοβούλιο, όπου λειτουργούν μηχανήματα υψηλής ποιότητας ανίχνευσης – για να διαπιστωθεί στο τέλος, πως το δέμα δεν περιείχε πυρίτιδα, αλλά ομοίωμα μηχανισμού, ικανό απλώς να προκαλέσει τις υποψίες.

Διαφορετικό ήταν το δέμα που εστάλη στην πρεσβεία της Χιλής στις 12.55, το οποίο, αφού κρίθηκε ως ύποπτο, μεταφέρθηκε από τον κούριερ στο παρακείμενο Μέγαρο Μαξίμου και από κει στη Βουλή, όπου διαγνώστηκε ότι εμπεριείχε εκρηκτικό μηχανισμό και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη μισή ώρα αργότερα.

Ελεγχόμενη έκρηξη αναμένεται να γίνει και στο πακέτο που βρέθηκε το μεσημέρι στην πρεσβεία του Παναμά στον Πειραιά.

Στον εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες

Εξάλλου, στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Ο ένας από τους δύο νεαρούς, ο 22χρονος φοιτητής Χημικού Παναγιώτης Αργυρού, προσήχθη στο Εφετείο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ο Αργυρού, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών καθώς και για τις εκρήξεις στο γραφείο της τότε βουλευτή Λ. Κατσέλη στο Κολωνάκι, στο σπίτι του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παν.Χηνοφώτη καθώς και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, θα απολογηθεί αύριο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας τα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της “Σέχτας Επαναστατών”.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες ή επιθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment