• Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Κοινός στόχος η επίλυση του Κυπριακού λένε Αναστασιάδης – Ακιντζί

Peristeri News
Peristeri News
Μάϊος15/ 2016

Για την εντατικοποίηση των προσπαθειών με στόχο μία συμφωνία συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού εντός του 2016 δεσμεύονται ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε κοινή δήλωσή τους.

Την κοινή δήλωση δημοσιοποίησε η Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο για την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

«Παρόλο που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και διαφορές, είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε την απαραίτητη θέληση και το απαραίτητο κουράγιο για να υπερπηδήσουμε τα εναπομείναντα εκκρεμούντα θέματα», τονίζουν οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί.

Όπως αναφέρουν, στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, «ενώ λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες της δικής μας κοινότητας, έχουμε επίσης κάνει ό,τι μπορούμε για να δείξουμε σεβασμό στα δικαιώματα της άλλης».

«Ο κοινός μας στόχος είναι μια λύση από την οποία να κερδίσουν και οι δυο πλευρές, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τα δικαιώματα όλων, σε μια μελλοντικά ενωμένη Κύπρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί εκφράζουν τέλος την κοινή πεποίθηση ότι «μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση δεν θα φέρει μόνο ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο, αλλά επίσης θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και θα συμβάλει στη σταθερότητα και στη συνεργασία στην περιοχή».