PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Κοινωνική συμφωνία» για ανάπτυξη με απασχόληση προτείνει η ΕΣΕΕ


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε τη στήριξη του εμπορικού κόσμου στο θέμα της έμπρακτης αναγνώρισης των συνεπών επιχειρήσεων.

Τη σύναψη μίας «κοινωνικής συμφωνίας» μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για «ανάπτυξη με απασχόληση», αλλά και τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία» πρότεινε μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πρόκληση της απασχόλησης απαιτεί μια συγκροτημένη απάντηση και μία κοινή προσπάθεια, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν οι κοινωνικοί εταίροι ενεργούμε ο καθένας μόνος του, ούτε εάν αντιμετωπίζεται ο κάθε ένας μεμονωμένα και διαφορετικά, άλλοι ως ‘παιδιά’ και άλλοι ως ‘αποπαίδια’», δήλωσε σχετικά ο κ. Κορκίδης.

Επομένως, πρόσθεσε, «ζήτημα πρώτης προτεραιότητας αποτελεί η εκπόνηση και υλοποίηση ‘Σχεδίου Δράσης των πέντε Κοινωνικών Εταίρων για Ανάπτυξη με Απασχόληση’, με πέντε στόχους: την ανασυγκρότηση, την κατάρτιση, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε τέλος τη στήριξη του εμπορικού κόσμου στο θέμα της έμπρακτης αναγνώρισης των συνεπών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment