PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κοινή συνέντευξη Τύπου Ντρομπρόφσκις-Σταθάκη-Τσακαλώτου (video)


Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις  σε δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι χρειάζεται εντατική δουλειά, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να ανακάμψει η οικονομία.

Ακόμη ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών είναι σε σωστή πορεία και πως θα ενταθεί για την επίτευξη των κοινών στόχων της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας.

«Συμφωνήσαμε όλοι μας πως θέλουμε να εργαστούμε σκληρά και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα ώστε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει», πρόσθεσε.

Κατά τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, όπως είπε, χρειάζεται πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική ικανότητα σχεδίασης και εφαρμογής τους και διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στην Ελλάδα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Γ. Σταθάκης: Συζητήθηκαν θέματα ολοκλήρωσης και εφαρμογής του προηγούμενου ΕΣΠΑ

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής παρουσίαση και συζήτηση πάνω στα θέματα εφαρμογής και ολοκλήρωσης του προηγούμενου ΕΣΠΑ και έναρξης του καινούριου, καθώς και στο πρόβλημα της ροής και απορρόφησης των πόρων. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, πριν από μερικές μέρες το σύστημα άνοιξε πλήρως και μπορούμε να μιλάμε πλέον για πλήρη αποκατάσταση του συστήματος πληρωμών του ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, συζητήθηκαν ακόμη συγκεκριμένα πρότζεκτ που έχουν χρονική καθηστέρηση, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης και η «Σύζευξις» και διαπιστώθηκε η «κοινή διάθεση των δύο πλευρών να βρεθούν οι άριστες λύσεις».

Στη συνάντηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το υπουργείο και το θέμα της αξιολόγησης «με το γνωστό πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα».

Ευ. Τσακαλώτος: Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται έντιμος συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς

Για την ανάγκη να υπάρξει «έντιμος συμβιβασμός» στο ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών συμφώνησαν Βάλντις Ντομπρόβσκις και οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις για τον νόμο Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Kαι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος γνωστοποίησε ότι με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ασφαλιστικού.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και το σχέδιο τεχνικής βοήθειας που παρέχει η Κομισιόν στην κυβέρνηση. «Είμαστε σε πολυ καλό δρόμο, έχουμε συμφωνήσει για αυτήν τη βοήθεια και η ελληνική κυβέρνηση κατανοεί ότι όσο περισσότερο τεχνική βοήθεια έχει τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαπραγμάτευση», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment