PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ: Ταυτοποιήθηκαν οι επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου


Ταυτοποιήθηκαν και οι εννέα επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα που συγκλόνισε τον πλανήτη εχθές το βράδυ, όταν έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας, στη νότια Καλιφόρνια.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν ταυτοποιηθεί τα ονόματα των οκτώ από τους εννέα επιβαίνοντες, ενώ δεν είχε επιβεβαιωθεί εκείνο του πιλότου της μοιραίας πτήσης.

Οι επιβαίνοντες πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο. Το σκάφος πετούσε σε συνθήκες ομίχλης, οι οποίες θεωρούνταν τόσο επικίνδυνες, ώστε τα ελικόπτερα της τοπικής αστυνομίας να μείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Όπως μετέδωσε το CBS, εκτός από τον παλαίμαχο θρύλο του NBA στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη η 13χρονη κόρη του Τζιάνα Μπράιαντ, ο προπονητής μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του Κέρι, και η κόρη τους Αλίσα Αλτομπέλι, η προπονήτρια μπάσκετ της Τζιάνα, Κριστίνα Μάουζερ, η συμπαίκτρια της Τζιάνα, Πέιτον Τσέστερ και η μητέρα της Πέιτον, Σάρα Τσέστερ, καθώς και ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν.

Το πιθανότερο σενάριο για τη συντριβή

Η αιτία της συντριβής ήταν άγνωστη, και είναι πιθανό η έρευνα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών, να διαρκέσει μήνες.

Είναι γνωστό ότι ο Μπράιαντ, ήδη από τις ημέρες που ήταν ακόμα εν ενεργεία παίκτης, ταξίδευε συχνά με ελικόπτερο για να αποφύγει την περιβόητη κίνηση του Λος Άντζελες.

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-17 συνετρίβη σε συνθήκες ομίχλης λίγο πριν τις 10 πμ (8 μμ ώρα Ελλάδος) σε λοφώδες έδαφος, λίγο έξω από το Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, περίπου 65 χιλιόμετρα βορδειοδυτικά του κεντρικού Λος Άντζελες, προκαλώντας φωτιά, όπως αναφέρουν οι αρχές.

«Δεν υπήρξαν επιζώντες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο σερίφης, Άλεξ Βιγιανουέβα. Η φωτιά και τα μπάζα απλώθηκαν σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου σε απόκρημνο έδαφος, στους πρόποδες των βουνών της Σάντα Μόνικα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος πυροσβεστικής, Ντάριλ Όζμπι.

Ο καιρός εμφανίζεται ως το πιο πιθανό σενάριο στην έρευνα. Η ομίχλη στην περιοχή ήταν τόσο έντονη που όλα τα ελικόπτερα του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος την Κυριακή το πρωί, ανέφεραν οι Los Angeles Times και το CNN.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment