PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τον κλάδο.

Ήδη πάνω από 800 τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ από την Τετάρτη προγραμματίζεται μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής τόνισε πως τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ του Προμαχώνα και διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες δεν έχουν πρόθεση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία».

Οι αγρότες της Αργολίδας αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου, στον σταθμό του τρένου, από μεθαύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.

Σήμερα το απόγευμα, στο κτήριο της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των παραγωγικών φορέων και των εκπροσώπων του νομού στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, όπου θα συζητήσουν και θα γίνει ενημέρωση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και θα οργανώσουν τον αγώνα τους.

«Καλούμε όλους τους επιστημονικούς, εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς, να συζητήσουμε και αναλύσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η προσπάθεια εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι λεγόμενοι θεσμοί- δανειστές σε όλους τους τομείς» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Στη Λακωνία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής συγκέντρωση αγροτών από αγροτικούς συλλόγους της νότιας Λακωνίας, στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας, όπου έγινε ενημέρωση τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το φορολογικό και για τα τεκταινόμενα στον χώρο των κινητοποιήσεων Πανελλαδικά.

Οι αγρότες, ομόφωνα αποφάσισαν, από μεθαύριο Τετάρτη, να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και θα ξεκινήσουν ενημέρωση του κόσμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες υποστηρίζουν: «Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα μας είναι σε κατοχή και δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Είναι απλά τα πράγματα. Αν δεν αγωνιστούμε θα εξαφανιστούμε. Αν όμως αγωνιστούμε έχουμε ελπίδες να καταφέρουμε να μείνουμε στη γη μας και να συνεισφέρουμε πραγματικά στην οικονομία της χώρας μας. Τουλάχιστον, ας πέσουμε μαχόμενοι και όχι “καναπεδόμενοι”».

Στην Τρίπολη αγρότες της ΠΑΣΥ προχώρησαν έως το μεσημέρι σε αποκλεισμό της εισόδου των περιφερειακών γραφείων του ΟΓΑ και ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και την επερχόμενη αύξηση της φορολογίας τους.

Οι αγρότες, για μία ώρα, απέκλεισαν τα γραφεία του Οργανισμού και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν, διαμηνύοντας όμως ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Με κινητοποιήσεις αποφάσισαν να υποδεχθούν οι αγρότες της Ροδόπης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται στην Κομοτηνή μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ψήφισμα, το οποίο θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού και να προκαλέσουν «έναν διάλογο από μηδενική βάση», όπως τόνισαν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τη κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής – Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η μετέπειτα στάση των αγροτών της Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων, θα καθοριστεί σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προβούν και στο κλείσιμο δρόμων ή και της Εγνατίας Οδού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment