PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών


Oι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και απειλούν με μπλόκα στην Εθνική και στον κόμβο Ε-65.

Απέκλεισαν το δρόμο της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, σήμερα (27/1) το μεσημέρι αγρότες των Τρικάλων. Μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» αποφάσισαν να προβούν σε αυτό το μέτρο.

Ο αποκλεισμός από τους αγρότες έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής.

Oι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και απειλούν με μπλόκα στην Εθνική και στον κόμβο Ε-65. Την Παρασκευή, τα τρακτέρ συνεχώς αυξάνονταν στον Πλατύκαμπο στον κόμβο πριν την ΠΑΘΕ, στον Αλμυρό σε παράδρομο της ΠΑΘΕ, στο Ζάρκο παράπλευρα στην Εθνική Λάρισας- Τρικάλων- Ιωαννίνων και στο Ριζόμυλο στην παλιά ΕΟ Βόλου-Λάρισας.

Εκτός από τα πάγια αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν πλέον να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς βλέπουν πως ναυάγησε η συνάντηση που ζητούσαν πριν από τις γιορτές με κλιμάκιο υπουργών.

Στη Λαμία, την Παρασκευή, με μπάλες από άχυρο έκλεισαν οι αγρότες την πόρτα του κτιρίου της περιφέρειας. Αφού έφτασαν στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους. Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και αποχώρησαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment