PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κλίμα έντασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου


Ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και πρώην εργαζόμενους των ΤΣΑ

Κλίμα έντασης επικράτησε στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου 2010 του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και σε πρώην εργαζόμενους των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ).

Μετά την άρνηση της Πλειοψηφίας να συζητήσει το αίτημά τους για την καταβολή χρημάτων όταν εργάζονταν στη δημοτική εταιρία (ΔΑΤΕΠ), που σήμερα είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης. Από τους τότε 174 συνολικά εργαζόμενους, οι 94 είναι αυτοί που διεκδικούν και εργάζονται σήμερα στη Νομαρχία Αθηνών.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Τημπλαλέξης, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα για την άμεση καταβολή των χρημάτων, που διεκδικούν σήμερα από τον Δήμο Περιστερίου.

Κατά πλειοψηφία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δε δέχτηκαν ότι συντρέχει άμεσα λόγος συζήτησης του θέματος, καθώς και σύμφωνα με το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου εκκρεμεί η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε το μένος των κάποιων εργαζομένων που εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον των Δημοτικών Συμβούλων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση παρά τις προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξιου Σταυρούλια να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας Μιχάλης Δούναβης ζήτησε ενημέρωση γιατί ο Δήμος Περιστερίου παίρνει μικρό κομμάτι σε έργα από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), σε σχέση με τη μεγάλη συμμετοχή σε εισφορές από τους άλλους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Τέλος, αποφασίστηκε η μετατροπή της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Περιστερίου (ΑΝΑΝΕΠΕΡ) σε Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment