PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κλειστή η Νομική για μια εβδομάδα


Λόγω κατάληψης από τους μετανάστες θα μείνει κλειστή για μια εβδομάδα η Νομική.

Αναστέλλεται για μία εβδομάδα η λειτουργία της Νομικής Σχολής Αθηνών, μετά την εγκατάσταση 250 μεταναστών σε χώρο της Σχολής, οι οποίοι ζητούν να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα.

«Δεν είναι εικόνα αυτή πανεπιστημίου να έχει μετατραπεί σε κοιτώνα» δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑΘηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, που καταλόγισε ευθύνες στην Πολιτεία διερωτώμενος πως μπόρεσαν να έρθουν ανενόχλητοι οι μετανάστες στην Αθήνα από την Κρήτη.

Όπως είπε, από το Σάββατο προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος, και έκανε λόγο για πρωτοφανή αβελτηρία από την πλευρά της Πολιτείας.

Αντιδράσεις φοιτητικών παρατάξεων

Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, η οποία και πρόσκειται στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί “αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα”.

Η ΠΑΣΠ αν και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι “σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας”.

Και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει:

“Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment