PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κλειστή η Μεσογείων από μεταλλωρύχους


Κλειστή παραμένει, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Μεσογείων, στο τμήμα της από την Κατεχάκη έως την οδό Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσης μεταλλωρύχων της Κασσάνδρας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Κηφισίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλο πρόκειται να συναντηθούν εντός των προσεχών ωρών εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο από τις 7 το πρωί.

Παράλληλα, έχει εκκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” για την αδειοδότηση της εγκατάστασης στις Σκουριές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment