• Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Έθνος»

Peristeri News
Ιούλιος30/ 2019

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Έθνος», με την ίδια την διοίκηση να το ανακοινώνει, μιλώντας αποκλειστικά στους εργαζομένους της.

Πιο συγκεκριμένα, η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου του «Έθνους», το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τρίτη (30/7) για τελευταία φορά. Παρόλα αυτά, τους ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει κανονικά η έκδοση του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας.

Επιπλέον, η διεύθυνση ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις έπειτα από την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου, καθώς τους τόνισαν και τους εξήγησαν, ότι όσοι απολυθούν, «θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα», επιβεβαιώνοντας την κρίση που έχει πλήξει το «Έθνος».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή το κλείσιμο της εφημερίδας, το «ΕΘΝΟΣ» η Ένωση Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μία ανακοίνωση της εταιρείας DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ανεστάλη σήμερα η κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Έθνος».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία όλων των συναδέλφων γι΄ αυτή την εξέλιξη και ζητεί από την εργοδοσία να σεβαστεί και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30′ π.μ. στα γραφεία μας, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ου ορόφου), προκειμένου από κοινού να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας».