PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ ΤΕ Περιστερίου: Ο Αλ. Τσίπρας αντιμετώπισε το λαό της περιοχής ως «ιθαγενείς» πουλώντας χάντρες και καθρεφτάκια


Για «προεκλογικό show» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την ομιλία του στο Περιστέρι, με το οποίο επιχείρησε «να αποσπάσει τη συναίνεση από τα λαϊκά στρώματα, επιστρατεύοντας τους γνωστούς εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αγωνίες του λαού της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«”Σαν το δολοφόνο που γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος”, επέλεξε την εργατογειτονιά του Περιστερίου, αντιμετωπίζοντας το λαό του ως “ιθαγενείς” που μπορεί να του πουλάει χάντρες και καθρεφτάκια. Κι όλα αυτά ενώ έχει ψηφίσει τα τελευταία 4 χρόνια ως αντιπολίτευση (που μάλιστα δε “δεσμεύονταν” από κανέναν), το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ και δηλώνοντας τώρα αποκριάτικη αποχή έχει βάλει “πλάτη” σε όλες τις καθοριστικές αντιλαϊκές αποφάσεις που έχουν ως συνέπεια να βασανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού» αναφέρει μεταξύ άλλων και τονίζει πως «το πραγματικό δίλημμα για όλους εμάς είναι αν στον καθημερινότητα και στις εκλογές θα εκφραστεί η ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τριώδιο δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά τα πολιτικά μασκαρέματα δίνουν και παίρνουν, όπως και τα … πουλάκια που κελαηδάνε. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι.

Αν κάτι μπορούν να κρατήσουν ως συμπέρασμα όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του, είναι ότι απάντηση στη ΝΔ που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική και στα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να ξαναπάρει τη σκυτάλη της, με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δε μπορεί να δοθεί συνεχίζοντας τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο για το λαό.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, έχουν τη μεγάλη πείρα της δουλειάς και της ζωής και μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα!

Μπορούν να διακρίνουν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκαναν έως τώρα, ποιος είναι απέναντί τους και ποιος στήριγμα στα δίκαια αιτήματά τους, όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στους αγώνες, στη διεκδίκηση και τις εκλογές, για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης, παρεμπόδισης των χειρότερων που έρχονται ανεξάρτητα από τη σύνθεση και το “χρώμα” της επόμενης κυβέρνησης, για να αποσπάσουμε κατακτήσεις και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές ώστε να ζήσουμε στο ύψος των αναγκών μας!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά…

  • τη συζήτηση στο Βουλή για την πρόταση μομφής, όπου αγωνιούσε για τη χαμένη τιμή της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας…
  • τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ότι με τη ΝΔ “δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας”…
  • την ομολογία για την αύξηση των “νόμιμων” παρακολουθήσεων επί διακυβέρνησής τους και μάλιστα επιρρίπτοντας την ευθύνη στους κατατρεγμένους και ξεριζωμένους των πολέμων και της φτώχειας…

πάει πολύ να καταφεύγει σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, κατά το “θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο”, στήνοντας άλλο ένα προεκλογικό show, επιχειρώντας να αποσπάσει τη συναίνεση από τα λαϊκά στρώματα επιστρατεύοντας τους γνωστούς εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αγωνίες του λαού της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής.

“Σαν το δολοφόνο που γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος”, επέλεξε την εργατογειτονιά του Περιστερίου, αντιμετωπίζοντας το λαό του ως “ιθαγενείς” που μπορεί να του πουλάει χάντρες και καθρεφτάκια. Κι όλα αυτά ενώ έχει ψηφίσει τα τελευταία 4 χρόνια ως αντιπολίτευση (που μάλιστα δε “δεσμεύονταν” από κανέναν), το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ και δηλώνοντας τώρα αποκριάτικη αποχή έχει βάλει “πλάτη” σε όλες τις καθοριστικές αντιλαϊκές αποφάσεις που έχουν ως συνέπεια να βασανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Όσα κομφετί και να ρίξει, δε μπορούν να συγκαλύψουν τις δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Είναι οι δεσμεύσεις της υλοποίησης των μνημονιακών νόμων που ζουν και βασιλεύουν, του Ταμείου Ανάκαμψης, της πολιτικής της απελευθερωμένης ενέργειας- εμπόρευμα, της συμμετοχής και προώθησης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που βάζουν σε κίνδυνο το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας (που επιμελώς και διόλου τυχαία φρόντισε να μην αναφερθούν στην ομιλία του).

Όπως “ξέχασε”, όταν μίλησε για το δίλημμα “με την δημοκρατία ή την εκτροπή;”, να πει ότι- μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα του συστήματος- στηρίζει το θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης το δόγμα “ουδείς εξαιρείται”, την ΕΕ των επιχειρηματικών λόμπις, του φακελώματος και του “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”.

Ο Α. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας το σύνθημα “δικαιοσύνη παντού” φρόντισε να καθησυχάσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας σαφές ότι θα εξασφαλίσει “συνοχή” και “σταθερότητα” για την ανάπτυξη των κερδών τους, που για το λαό σημαίνει αστάθεια στη ζωή του, φτώχεια και ανασφάλεια. Αυτή είναι η “ευρωπαϊκή κανονικότητα” του διαφθορείου και της σαπίλας της ΕΕ.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για το λαό σε ένα σύστημα άδικο!

Γιατί το “μαξιλάρι των 37 δις” που υπερηφανεύεται και στο οποίο κοιμούνται ήσυχοι οι μέτοχοι των ομίλων, είναι το πλεόνασμα που βγαίνει από το ματωμένο έλλειμα που διαπιστώνει κάθε μέρα στο εισόδημά του ο λαός. Γιατί η “δημοσιονομική εξυγίανση” και η “δημοσιονομική σταθερότητα” σημαίνει να συνεχίσει το 95% των φόρων να το πληρώνει ο λαός, και οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%.

Είναι προκλητικό στις εργατικές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας όπου καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, δίνουν αγώνα επιβίωσης, ο Τσίπρας να “πουλάει” όσο – όσο τη διαβεβαίωση ότι θα τους κλείσει το στόμα όταν θα βγει κυβέρνηση.

Έχει μεγάλο θράσος να μιλάει για προστασία του λαϊκού εισοδήματος όταν, για να μη βάλουν χέρι στα κέρδη των λίγων, απέρριψε, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, 2 φορές τον περασμένο Δεκέμβρη τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για επαναφορά 13ης -14ης σύνταξης και μισθού στο Δημόσιο, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν…

  • υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς ενώ χορεύει το χορό των αγορών όταν βαράνε τα νταούλια, και δε βγάζει κουβέντα για το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • λέει ένα μεγάλο ΝΑΙ στην εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου του “ψαλιδοχέρη” Κατρούγκαλου, που εφάρμοσε η ΝΔ που μάλιστα υπόσχονταν να καταργήσει…
  • μιλάει για προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ ποινικοποίησε τον αγώνα ως ιδιώνυμο αδίκημα και νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να βάλουν χέρι στα λαϊκά σπίτια και μαγαζιά τα κοράκια των τραπεζών και τα funds…

… αλλά δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής, για το “Λοιμωδών” που παρέμεινε κλειστό και επί των ημερών του, για την ανάγκη ενίσχυσης του “Αττικός”, παρά μόνο ένα ψέλισμα ότι δε θα υπάρξει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, δηλαδή μονιμοποίηση των ράντζων, αποδοχή του κλεισίματος και της υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, σπρώχνοντας τις λαϊκές οικογένειες να αδειάζουν τις τσέπες τους για να γεμίζουν αυτές των μεγαλοκλινικαρών, την ώρα μάλιστα που η ΝΔ με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε διαλύει τον όποιο δημόσιο- δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι.

Το πραγματικό δίλημμα για όλους εμάς είναι αν στον καθημερινότητα και στις εκλογές θα εκφραστεί η ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός!

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται! Μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια!

Ο λαός, αν το αποφασίσει, μπορεί να νικήσει! Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment