PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ Περιστερίου: Σύσκεψη σωματείων και φορέων για το «Αττικόν»


Συλλαλητήριο και άλλες δράσεις ενάντια στην αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου «Αττικόν».

Με αποφάσεις τους, πάνω από 17 φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας και εκλεγμένοι στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της περιοχής συμμετείχαν στη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14/07/2021, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν».

Το θέμα της σύσκεψης ήταν το σχέδιο Οργανισμού, στο οποίο με παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του νοσοκομείου.

Η μαζική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, αποφάσισε να τεθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Δυτική Αθήνα (το 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη).

«Ο χρόνος εκδήλωσης και το περιεχόμενο του νέου σχεδίου Οργανισμού κατά σατανική σύμπτωση είναι καρμπόν με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το “νέο ΕΣΥ” που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Το αναφερόμενο σχέδιο έχει επεξεργαστεί η “επιτροπή σοφών” του “Αττικού”, δηλαδή μια μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανώτερων διοικητικών παραγόντων του νοσοκομείου. Αυτό το σχέδιο το απορρίπτουμε στο σύνολό του. Για μας είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη Δημόσια Υγεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιδέρης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Και πρόσθεσε ότι «η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία. Το “νέο” ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι, αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ό,τι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η σύσκεψη σήμερα. Ο λαός να σταθεί απέναντι σε αυτές τις ανατροπές που επιχειρούνται διαχρονικά, γιατί η ιδιωτικοποίηση δεν είναι τωρινό ζήτημα. Όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα από το ’90 και μετά εφάρμοσαν τέτοιες πολιτικές, δίνοντας διαρκώς νέα πεδία κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο, είτε αυτό ήταν η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η γη, το νερό.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ανατροπές σε βάρος της Υγείας του λαού. Αφορά τους πάντες. Εδώ κρινόμαστε όλοι(…) Αυτή την περίοδο μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση προκλητικά έρχεται να προχωρήσει και να υλοποιήσει τη στρατηγική της.

Ως ΚΚΕ ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε τις καταθέτουμε σ΄αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας κοινός αγώνας του λαού μας, δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αφορά τον καθένα μας, που θα χρειαστεί κάποια στιγμή τις υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες πρέπει να είναι δωρεάν, αντίστοιχες της επιστήμης και των αναγκών μας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment