Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ : «Όχι» στις ψευδαισθήσεις από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP «εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε, υποστηρίζει ο Περισσός .

Οι συμφωνίες της κυβέρνησης έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων -εγχώριων και ξένων- υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το ταξίδι του Πρωθυπουργού και καλεί το λαό να μην παρασυρθεί από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας», που καλλιεργείται και να μην έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι συμφωνίες αυτές δεν λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, ανοίγουν το δρόμο για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό, ενώ οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, «θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων».

Αλλά και η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP, όπως υποστηρίζει ο Περισσός, «όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και φτηνή ενέργεια για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε.».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Κυρ. Μητσοτάκης από Καστελλόριζο: 5.000 ευρώ για δημόσιους υπαλλήλους και νοικοκυριά

Peristerinews.gr Newsroom

Ν. Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ: «Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment