Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα των πολύ μικρών επιχειρήσεων



«Τα ήδη γνωστά -και κυρίως ανεπαρκή- μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο την απώλεια εισοδημάτων και τα αδιέξοδα, που η ίδια έχει δημιουργήσει με τις εγκληματικές επιλογές της κατά τη διαχείριση της πανδημίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Αγνοεί επιδεικτικά, συμπληρώνει το ΚΚΕ, τα αιτήματα των μαζικών φορέων των επαγγελματιών, στο όνομα των «αντοχών» της οικονομίας, την ίδια στιγμή, που μοιράζει δισεκατομμύρια σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους.

«Πραγματική ανακούφιση αποτελεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για γενναία διαγραφή χρεών, για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών μέσω παροχής μηνιαίου επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ, για μείωση της φορολογίας μέσω κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και καθιέρωσης αφορολόγητου ορίου ύψους 12.000 ευρώ», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Είναι ώρα η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα μαζί με τους μισθωτούς και τη μικρομεσαία αγροτιά, να δυναμώσει η διεκδίκηση για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος», καταλήγει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Leave a Comment