PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση της νέας διοίκησης


Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την αντικατάσταση της διοίκησης υπό το βάρος των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σήμερα μάλιστα ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων, με νέους μάρτυρες να καλούνται να δώσουν στοιχεία στην Εισαγγελία Ανήλικων η οποία συνεχίζει τη διερεύνηση των σοκαριστικών καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές κατά ανήλικων φιλοξενούμενων στις δομές της οργάνωσης.

«Πήραμε την πολιτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πολεμηθήκαμε, και με μια διάταξη που περάσαμε τον Απρίλιο μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣ. Αλλιώς θα κάναμε χρόνια, θα κρατούσε χρόνια η ιστορία αυτή», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πώς ορίζεται η διοίκηση; Στα σωματεία ορίζεται από το ίδιο το σωματείο, στις ΑΜΚΕ όπως είναι η περίπτωση της Κιβωτού από τους εταίρους της εταιρείας.. Εταίροι στην εταιρεία αυτή ήταν η πρεσβυτέρα και η αδελφή του πατέρα Αντώνιου».

Η υφυπουργός εξήγησε ότι η Κιβωτός θα στελεχωθεί με «πρόσωπα κύρους που έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους στην παιδική προστασία, ξέρουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών». «Τι είπαμε; Το κράτος σε έκτακτες περιπτώσεις και προσωρινά μπορεί να παρέμβει όποτε παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των ΑμεΑ».

«Το νόμο ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 ψήφισαν ‘παρών’ και η Ελληνική Λύση ψήφισε ‘κατά’» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου.

Σε άλλες της δηλώσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, πιθανόν το μεσημέρι. «Την δουλεύαμε όλο το βράδυ, ξέρουμε τα ονόματα, μας λείπει κάτι για να την κλείσουμε» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «πρέπει να μπει μια διοίκηση που να γνωρίζει και να έχει την τεχνογνωσία για την παιδική προστασία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment