PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις


Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, στον απόηχο του δυστυχήματος της συντριβής Canadair στην Κάρυστο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Νεκροί οι δύο πιλότοι μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια αναφορικά με τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών, και τον συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Το αεροσκάφος, με πλήρωμα δύο ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί να δείχνουν πως κατά τη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο και αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Μετά τη συντριβή, διεξήχθη μεγάλη επιχείρηση έρευνας, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ωστόσο, αρχικά δυσκολεύονταν να επιχειρήσουν καθώς επρόκειτο για δύσβατο σημείο που μαίνονταν φλόγες, ενώ επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες μετά τη συντριβή του Canadair. Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, δε, είχε σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Leave a Comment