PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

«Κινητοποίηση για την Υγεία»


Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα για συμμετοχή στην πορεία που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της περιοχής.

Η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, προσανατολισμένη στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της Υγείας. Αν και δεν έχει αρμοδιότητα ορισμένη από τον νόμο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αντιλαμβάνεται την ευθύνη να παρέμβει με στόχο την επίλυση των πολλών προβλημάτων. Στους 3 πρώτους μήνες της θητείας της, πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλα τα Νοσοκομεία και σε αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, συμμετείχε σε συσκέψεις φορέων και ήταν παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Διαπίστωση όλων των φορέων και των πολιτών με τους οποίους ήρθε σε επαφή είναι ότι η Δημόσια Υγεία στην Δυτική Αθήνα έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση. Έχει ήδη κλείσει ένα νοσοκομείο (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ, επιδιώκεται το άμεσο κλείσιμο των δύο ψυχιατρείων (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο), ενώ το «ΑΤΤΙΚΟΝ» είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες. Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αφόρητες συνθήκες εφημερίας. Η συνεχής υποχρηματοδότηση (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού) οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, σε έλλειψη κλινών, χειρουργικών αιθουσών, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων.

Η υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος ιδιωτικών κλινικών με υπερτιμημένες προμήθειες και σε βάρος του οικονομικά πληττόμενου λαού της Δυτικής Αθήνας. Στις σημερινές συνθήκες έντονης φτωχοποίησης της κοινωνίας μας η αντιμετώπιση των κοινωνικών αγαθών –και ιδιαίτερα της Υγείας- ως εμπόρευμα και ως λογιστικό βάρος που πρέπει να απαλλαχθεί από το Κράτος δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Με αυτά τα δεδομένα, η Περιφέρεια Αττικής -ως συλλογική έκφραση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας- δεν μπορεί να μείνει απαθής. Αντίθετα, κινητοποιείται με στόχο να μπει ένα τέλος στη μεγάλη υποβάθμιση που έχει υποστεί η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή μας.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην πρόσβαση σε δημόσιες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της περιοχής, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 6μμ στον σταθμό Μετρό Περιστερίου.

Η υπεράσπιση της Υγείας στη Δυτικής Αθήνας είναι ευθύνη όλων μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment