• Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Δήμος Περιστερίου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο (video)

Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2019

Το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου, συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, διακόπτεται η μεταφορά των μαθητών από και προς το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο, παρά το γεγονός ότι σε αυτό φοιτεί μεγάλος αριθμός παιδιών από άλλες πόλεις της Αθήνας και όχι μόνο παιδιά του Περιστερίου.

Έπειτα από ερώτηση που έθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, το λόγο για τη Διοίκηση πήραν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξιος Σταυρούλιας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αναστάσιος Θεοδωράκος.

Ο κ. Σταυρούλιας τόνισε ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο, από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του, το πληρώνει και το χρηματοδοτεί ο Δήμος Περιστερίου, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου και παρά το γεγονός ότι σε αυτό υπάρχουν πολλοί μαθητές από άλλες πόλεις. Παράλληλα, τονίζει ότι πάντα στήριζε και δεν πρόκειται να σταματήσει να στηρίζει τη λειτουργία του, παρά την ανυπαρξία της Κεντρικής Διοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει τη συνέχιση της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.

Ο κ. Θεοδωράκος από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Δήμος θέλει το Καλλιτεχνικό Σχολείο, παρά τις φωνές που είχαν ακουστεί για το αντίθετο, αλλά επιβεβαιώθηκε όσον αφορά την απούσα Κεντρική Διοίκηση. Ο Δήμος Περιστερίου, όπως τόνισε, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ, ενώ επέκρινε τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι έλεγαν τότε ότι δεν θα υπάρχει θέμα λειτουργίας του σχολείου.

Εν τέλει, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την οργάνωση συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ζητηθεί η ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει συζήτηση εκ νέου επί του θέματος και ψήφισμα για την πλήρη αντίθεση με την απόφαση αυτή.