PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρυτάνεις


Τη Δευτέρα παραδίδεται στους πρυτάνεις ο νέος νόμος-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας έχει προσκαλέσει τους πανεπιστημιακούς σε διάλογο.

Τη Δευτέρα παραδίδεται στους πρυτάνεις ο νέος νόμος-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας έχει προσκαλέσει τους πανεπιστημιακούς σε διάλογο, όμως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία «να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

Δεν αποκλείεται εξάλλου οι πανεπιστημιακοί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας τις διατάξεις στην πλειονότητά τους αντισυνταγματικές, ενώ καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει υπόψη του τις προτάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων που διατυπώθηκαν στο Ρέθυμνο και το Λαύριο.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν στο υπουργείο Παιδείας εκτάκτως και οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ενώ την Τρίτη η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, η κυρία Διαμαντοπούλου εμφανίζεται πρόθυμη να συζητήσει πολλά σημεία του νέου νόμου-πλαίσιο που αποτελούν «αγκάθια» για την πανεπιστημιακή κοινότητα, είτε στη Βουλή είτε στην τελική διαβούλευση με τους πρυτάνεις, ενώ δεν απέκλεισε αλλαγές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment