PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινέτα : Η φωτιά έφτασε στην Εθνική


Να ακολουθούν οι πολίτες πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια, ζητάει η πυροσβεστική ώστε να καταφέρουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν, πριν από λίγο, η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Επίσης, νωρίτερα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ σημειώνεται, ότι από τους πυκνούς καπνούς έχουν καλυφθεί αρκετές περιοχές της Αττικής.

Επίσης, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση σε όσου κινδυνεύουν να καλούν το 199. Η πυροσβεστική τονίζει ότι σκοπός είναι να σωθούν άνθρωποι και όχι κατοικίες.

Συγκλονιστικές εικόνες που εντείνουν τη θλίψη καταγράφει κάμερα διερχόμενου οδηγού από την εθνική οδό, στο ύψος της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι.

Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες να «γλείφουν» την εθνική οδό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα τα οποία δεν μπορούν να διανύσουν απόσταση 17 χιλιομέτρων λόγω της πυρκαγιάς.

Η τροχαία, ανακατευθύνει τα αυτοκίνητα, είτε προς Αθήνα, είτε προς Κόρινθο ανάλογα στο σημείο που αυτά βρίσκονται.

Εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού η Σοφία Στάμου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, ούτε κάποιος διατρέχει κίνδυνο. Σημείωσε ότι η διαδικασία αναστροφής των οχημάτων στο σημείο της διακοπής της κυκλοφορίας γίνεται αργά αλλά σημείωσε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η φωτιά, η οποία καίει πευκοδάσος, έχει κάψει σπίτια κοντινών οικισμών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τα εγκαταλείπουν έντρομοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία σπίτια έχουν ήδη καεί στον οικισμό Πανόραμα Ι, ενώ αυτήν την ώρα η φωτιά απειλεί τους οικισμούς Πανόραμα ΙΙΙ και προσεγγίζει την εθνική οδό.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ έρχονται δυνάμεις και από την περιφέρεια.

Στην επιχείρηση θα συνδράμουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment