PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κίνδυνος από κρούσματα κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου


Με επιστολή της προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει την ύπαρξη 6 κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς τονίζουν πως είναι απαράδεκτο το ότι καθυστερεί η διενέργεια διαγνωστικών τεστ στο σύνολο των λοιπών εργαζόμενων.

Η επιστολή που υπογράφεται από την πρόεδρο κα. Ματίνα Παγώνη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Σιώρα επισημαίνει ότι δεν τέθηκαν σε κατ’ οίκον καραντίνα όσοι/ες ήρθαν σε επαφή με τους θετικούς συναδέλφους τους και έχουν εντολή να συνεχίσουν να εργάζονται.

Όπως γίνεται αντιληπτό η επιστολή κλείνει με αναφορά στον κίνδυνο διασποράς τόσο για τους προσερχόμενους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς.

Το έγγραφο κοινοποιείται στους Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε., στους Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, στον ΙΣΑ, στον ΙΣΠ, στην ΟΕΝΓE και στις 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΙΝΑΠ πρός τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη με ημερομηνία 10-11-2020:

Τις τελευταίες ημέρες στο ΚΥ Περιστερίου 1 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 6 (έξι) εργαζόμενοι υγειονομικοί.

Είναι απαράδεκτο το ότι καθυστερεί η διενέργεια διαγνωστικών τεστ στο σύνολο των λοιπών εργαζόμενων ενώ ΔΕΝ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα όσοι/ες ήρθαν σε επαφή με τους θετικούς συναδέλφους τους και έχουν εντολή να συνεχίσουν να εργάζονται.

Έτσι αυτονόητα δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος διασποράς τόσο για τους προσερχόμενους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment