PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινδυνεύει άραγε η αγορά του Περιστερίου από το «Academy Gradens»


Οι απόψεις διίστανται για το φημολογούμενο υπό ανέγερση Mall στο πρώην εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη και το PeristeriNews.gr δίνει λόγο στους πολίτες για το κρίσιμο θέμα.

Σήμερα η περιοχή στην Ακαδημία Πλάτωνος θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή αφού τα μπάζα από την κατεδάφιση των προηγούμενων κτιρίων έχουν παραμείνει στο σημείο. Μια άσχημη εικόνα που απομακρύνει το βλέμμα του κάθε περαστικού.

in__7378_584410e2294e4

Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει η φημολογούμενη ανέγερση εμπορικού κέντρου στο σημείο χωρίς όμως να έχουν υπάρξει οι κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση του έργου. Οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και θέματα αρχαιολογίας λόγω της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν έδωσαν τη δυνατότητα στην πολυεθνική ARTUME να προχωρήσει βάσει σχεδιασμού.

Προ ημερών, στις 9 Μαΐου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του Mall της πολυεθνικής ARTUME καθώς ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία που επιθυμεί να οικοδομήσει Mall 55.000 τμ. στον κόμβο Λένορμαν & Κηφισού, στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη.

Μακέτα του έργου
Μακέτα του έργου

Οι απόψεις διίστανται για το εν λόγω οικοδόμημα με μέρος της κοινωνίας από τον εμπορικό κόσμο και τις συλλογικότητες να κάνουν λόγω για καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπορκών περιοχών όπως το Περιστέρι, το Μπουρνάζι, τα Σεπόλια και ο Κολωνός.

Αντίθετα υπάρχουν και απόψεις που υποστηρίζουν πως ήδη υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο σε πολύ κοντινή απόσταση από την αγορά του Περιστερίου (Λεωφόρος Κηφισού) που δεν έχει επηρεάσει την ανοδική πορεία των μαγαζιών της πόλης ενώ το αγοραστικό κοινό προτιμάει για τη βόλτα του τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως σε συνδυασμό με έναν καφέ στην Αιμιλίου Βεάκη.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι διορθώσεις στις προδιαγραφές του Mall αφού οι όροι που έχουν τεθεί από την Αρχαιολογία δυσκολεύουν το έργο της πολυεθνικής βάσει της μακέτας υλοποίησης.

Tο PeristeriNews.gr ζητάει από τους αναγνώστες του, την άποψή τους για το αν κινδυνεύει η αγορά του Περιστερίου από το Mall «Academy Gardens»:


survey service

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment