PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Λανθασμένη η απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό


«Η λανθασμένη απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών στο Λεκανοπέδιο», τονίζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, ο Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρακτική, που οδηγεί σε διάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με την κοινωνία. Πρακτική που δυστυχώς εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης για να γενικεύσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, εις βάρος του συνόλου των συνδικάτων και των εργαζομένων».

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. ‘Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, σε σχόλιό του στο twitter.

Κ. Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας εργαζομένων στο μετρό, που αποφάσισε χθες το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο Σύριζα τους κρατούσε σε ομηρία». Τόνισε πως το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια επισημαίνοντας: «είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να κυκλοφορεί το μετρό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment