PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές


Ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι οι κάλπες σε όλη τη χώρα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ήδη έκλεισαν στην Αυστραλία, ενώ σε άλλες 10 χώρες στο εξωτερικό, σε Ευρώπη-ΗΠΑ, στήθηκαν 22 εκλογικά τμήματα για τους απόδημους.

Στην Ελλάδα έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Περισσότερα από 115.000 μέλη και φίλοι της παράταξης έχουν ήδη προσέλθει μέχρι τώρα στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν. Σαφέστερη εικόνα για την προσέλευση αναμένεται να υπάρχει το μεσημέρι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Μεγάλη προσέλευση παρατηρήθηκε και στο Περιστέρι, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Ήδη, λόγω της αυξημένης προσέλευσης στις κάλπες, ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε να δοθεί παράταση ώστε να προλάβουν να ψηφίσουν όλοι όσοι επιθυμούν.

Σε κάθε περίπτωση, κοινός στόχος των υποψηφίων είναι να ξεπεραστεί ο «πήχης» των 212.000 ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν το 2017.

Στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος, είτε φίλος του κόμματος.

Πρώτος (χρονικά) από τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έθεσε ως στόχο «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας».

Ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά». Όπως τόνισε, «ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες «να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «με την ψήφο και τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή, δυναμική» και πως «σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».

Ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή ψηφοφορία και ευχήθηκε « ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου».

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, κι από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment