Διεθνή

Κίνα: Κανένα κρούσμα και ασυμπτωματικός ασθενής στην Ουχάν

Κανένα νέο κρούσμα, ούτε ασυμπτωματικούς ασθενείς, δεν είχε χθες η Ουχάν, ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε εμφανίστηκε ο ιός στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν χθες 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και τρεις εβδομάδες. Όλα τα κρούσματα χαρακτηρίστηκαν «εισαγόμενα» – 11 στην επαρχία Σιτσουάν, τρία στην Εσωτερική Μογγολία και δύο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο Covid-19, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον πλανήτη και έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 372.000, εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους σε μία υπαίθρια αγορά άγριων ζώων στην Ουχάν.

Έπειτα από ένα φιλόδοξο εγχείρημα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και στους 11 εκατομμύρια κατοίκους, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε κανένας θετικός στον ιό – ούτε καν ασυμπτωματικός.

Από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, οπότε καταγράφηκε μία νέα εστία του ιού στη Ουχάν, υποβάλλονταν καθημερινά σε διαγνωστικές εξετάσεις περί τα 1,4 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τις αρχές.

Related posts

Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Καμισλί

Peristeri News

Β. Κορέα: Ο Κιμ υπόσχεται την «ισχυρότερη πυρηνική δύναμη»

Peristeri News

Οργή και διαδηλώσεις στην Κίνα κατά του lockdown

Peristeri News

Leave a Comment