PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κικίλιας για κορωνοϊό: Μας προβληματίζει η Βόρεια Ελλάδα


Η κατάσταση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δηλώνει σήμερα πως «πιεζόμαστε ιδιαίτερα» για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι να προσέχουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές –δηλαδή να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Υπογράμμισε δε, πως αυτή τη στιγμή 31 ασθενείς είναι διασωληνομένοι ενώ 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχει αγγίξει τους 200.

Πρόσθεσε δε, πως στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τα τέλη του 2020 όταν και αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Αναφορικά με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, που επελέγη ως αναπληρωτής του Σωτήρη Τσιόδρα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού επειδή είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική απέναντι σε όλους όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσουν εάν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment