PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κικίλιας: Διπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμών στους 18-25


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με παρέμβασή του στη Βουλή υπεραμύνθηκε την πολιτική κινητροδότησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα ραντεβού των νέων διπλασιάστηκαν μετά την ανακοίνωση για χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ.

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για να προχωρήσει ακόμα καλύτερα ο εμβολιασμός. Η αντιπολίτευση θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο δωροδοκία. Σοβαρά; Είναι δωροδοκία και στις ΗΠΑ, Ισραήλ Γαλλία που κάνουν το ίδιο; Στο τέλος – τέλος ας κρίνουν το μέτρο οι ίδιοι οι νέοι. Εσείς θέλετε να τους καπελώσετε. Όμως οι νέοι πριν την ανακοίνωση του μέτρου έκλειναν ραντεβού με ρυθμό 9 χιλ την ημέρα. Μετά την ανακοίνωση τα ραντεβού διπλασιάστηκαν σε 18,5 χιλ. Το μέτρο θα συμβάλει στην υγειονομική θωράκιση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς: «Στην αρχή λέγατε ότι δεν θα κάνουμε πάνω από 10 χιλ εμβολιασμούς την ημέρα. Έχουμε φτάσει τους 100 χιλ ημερησίως σε πάνω από 1500 κέντρα που λειτουργούν άψογα και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Έχουμε φτάσει τα 8 εκατ. εμβολιασμούς και έχουμε πληθώρα εμβολίων και εσείς εξακολουθείτε να κάνετε κριτική γι αυτό. Επιλέξατε ότι πιο ιερό υπάρχει , την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να παίξετε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Πάντως, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα νέα δεδομένα με τις μεταλλάξεις δοκιμάζουν την επιστημονική κοινότητα και τόνισε ότι «Επιδιώκουμε την ενίσχυση των εμβολιασμών με κάθε θεμιτό τρόπο. Δεχόμαστε την κριτική όχι όμως τον μηδενισμό. Γίνεται τεράστια προσπάθεια . Για όσους μήνες χρειαστεί θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα υγειονομικής επιτήρησης στις πύλες εισόδου κατά την τουριστική περίοδο ενώ εμφανίστηκε αντίθετος με την άρση των περιορισμών και κυρίως την κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ ενόψει της αναζωπύρωσης των μεταλλάξεων τόνισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment