PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΚΕΠΚΑ: Συστάσεις στους καταναλωτές για τις πασχαλινές αγορές


Φθηνότερο ως και 3,05% μπορεί να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να προμηθευτούν στις κατώτερες τιμές.

Αντιθέτως εάν κάνουν την απαραίτητη έρευνα αγοράς, θα μπορούσαν να το πληρώσουν ακριβότερα, σε ποσοστό 2,81%.

Αυτό προκύπτει από τιμοληψία που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), διαπιστώνοντας μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των προϊόντων.

Ειδικότερα, το ΚΕΠΚΑ υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει στους καταναλωτές, από 69,14 ευρώ έως 162,90 ευρώ.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές» υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΕ, συστήνοντας στους καταναλωτές προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά.

Όπως αναφέρει οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τις υπερβολές στην ποσότητα των αγορών, αλλά και να έχουν κατά νου ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment