PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κέντρο ευρωπαϊκών μουσείων παιχνιδιών στην Κωνσταντινούπολη



Ο ιδρυτής του μουσείου παιχνιδιών στην Κωνσταντινούπολη, κάλεσε και συγκέντρωσε αξιωματούχους από τα μουσεία και ανάλογους χώρους παιχνιδιών, με σχέδιο να δημιουργηθεί μία Πανευρωπαϊκή Ένωση, που θα προωθεί τις δραστηριότητές τους.

Ο ιδρυτής του μουσείου παιχνιδιών στην Κωνσταντινούπολη, του πρώτου στην Τουρκία, Sunay Akın, κάλεσε και συγκέντρωσε όλους τους αξιωματούχους από τα μουσεία και ανάλογους χώρους παιχνιδιών, με σχέδιο να δημιουργηθεί μία Πανευρωπαϊκή Ένωση, που θα προωθεί τις δραστηριότητές τους.

Ο Sunay Akın δήλωσε πως η Κωνσταντινούπολη ονομάστηκε κέντρο των μουσείων παιχνιδιών

Από την ίδρυσή του, το 2005, το μουσείο παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης φιλοξενεί περίπου 5.000 παιχνίδια που έχει συγκεντρώσει ο ιδρυτής του, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε όλες τις συνόδους των Ακαδημιών Ευρωπαϊκών Μουσείων και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Μουσείων. Οι αξιωματούχοι των μουσείων που επισκέφθηκαν την Tουρκία, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, μετέβησαν στις πόλεις Αττάλεια και Γκαζιάντεπε, όπου επίσης λειτουργούν μουσεία παιχνιδιών.

Στις συσκέψεις πήραν μέρος αξιωματούχοι των μουσείων παιχνιδιών από τις Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment