PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κελάφας: «Παραμένουμε σταθεροί στα σοβαρά θέματα της πόλης».


Με αφορμή τις αντιφάσεις και τις ξαφνικές πολιτικές αποφάσεις της διοίκησης στο θέμα του ΑΣΔΑ.

Λίγους μήνες νωρίτερα όταν η σημερινή διοίκηση έφερε αιφνιδιαστικά το θέμα της αποχώρησης του Δήμου από τον ΑΣΔΑ τοποθετηθήκαμε υπεύθυνα και σοβαρά στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα και λέξη προς λέξη το κείμενο που έφερε την υπογραφή μας ανέφερε:

«Σήμερα η Δυτική Αττική έχει ανάγκη από έναν αναπτυξιακό σύνδεσμο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Ένας αναπτυξιακός σύνδεσμος όπως ο ΑΣΔΑ είναι πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στις νέες συνθήκες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολλά από τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα (Ποικίλο Όρος, στρατόπεδο Καραϊσκάκη, Αττικό νοσοκομείο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης). Η Δυτική Αττική, έχει τέτοια κοινωνική διαστρωμάτωση, που παραδοσιακά σήκωνε τα βάρη ολόκληρου του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα στο θέμα της καθαριότητας.

Είναι πιο αποτελεσματικό και περισσότερο δυναμικό να διεκδικείς συλλογικά έργα και ευρωπαϊκά προγράμματα από την κεντρική διοίκηση στη λογική του «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ασφαλώς και χρειάζεται άμεσα επαναπροσδιορισμός του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΑΣΔΑ. Ασφαλώς και πρέπει να τεθούν σε νέα βάση τα θέματα:

1. της χρηματοδότησης του συνδέσμου από τις συνδρομές των Δήμων

2. του τρόπου με τον οποίο υλοποιούνται μελέτες και έργα (στον τομέα αυτό υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης)

3. της αναζήτησης πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, λόγω του γνωστού προβλήματος των οικονομικών της χώρας

Εάν ο ΑΣΔΑ δεν έχει λειτουργήσει με τον τρόπο που θα θέλαμε να λειτουργεί ένας αναπτυξιακός σύνδεσμος τον 21ο αιώνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον κλείσουμε ή να τον εγκαταλείψουμε.

Αναλύοντας τα επιτεύγματα αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος, μπορούμε να τα διορθώσουμε και να προβούμε στο επανασχεδιασμό και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΣΔΑ ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες.

Το συμφέρον του Περιστερίου είναι να υπάρχει ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός αναπτυξιακός σύνδεσμος στη Δυτική Αθήνα, όπου το Περιστέρι θα έχει ισχυρή μα και ισότιμη φωνή.

Πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους κοινού καλού και όχι να κατευθυνόμαστε από περιστασιακές προσωπικές εμπάθειες και μικροπαραταξιακά – κομματικά συμφέροντα».
Για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα του ΑΣΔΑ. Δεν γνωρίζουμε τι προέκυψε, τι διαφοροποιήθηκε δραματικά ή ολοκληρωτικά για να υπάρχουν και ολοκληρωτικές αλλαγές πολιτικής κατεύθυνσης, διαφορετικές τακτικές ή σκοπιμότητες, πάντως σταθερά συνεχίζουμε να βλέπουμε τον Δήμο μας μέσα στον ΑΣΔΑ. Θα δείτε και θα καταλάβετε όλοι πόσα και θα κερδίσουμε άμεσα από την συμμετοχή μας στον σύνδεσμο.
Πάντως με αφορμή αιφνιδιαστικές και αναιτιολόγητες διαφοροποιήσεις της διοίκησης στο θέμα επιθυμούμε να προτείνουμε πως όταν και εφόσον χρειάζεται το δημοτικό συμβούλιο να διαδραματίσει ρόλο σκληρού και σοβαρού διαπραγματευτή σε δύσκολες ή ειδικές καταστάσεις, χρειάζεται έγκαιρη και γνήσια διαπαραταξιακή συνεννόηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment