• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

ΚΕΕ: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Γ. Στουρνάρα

Peristeri News
Απρίλιος30/ 2014

Δριμεία επίθεση ενάντια στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Δριμεία επίθεση ενάντια στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), μιλώντας για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕ ο κ. Στουρνάρας «αρνήθηκε να εντάξει στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε και ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή την τροπολογία για τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση 185 εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού στη Βουλή από κόμματα του συνταγματικού τόξου».

Η ΚΕΕ σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής, «ο υπουργός αντιμετώπισε τις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των βουλευτών που τον καλούσαν να εντάξει την τροπολογία στο νομοσχέδιό του για να αποφασίσει το σώμα του κοινοβουλίου και όχι αυτός μονομερώς αν πρέπει να γίνει νόμος του κράτους, με την εκτίμηση ότι αν τεθεί σε ψηφοφορία δε θα την ψήφιζαν μόνο 185 αλλά 250 βουλευτές».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ απέστειλαν σήμερα ευχαριστήριες επιστολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, καθώς και στον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδο για τη συμπαράσταση και τη συμβολή τους στον αγώνα για τη σωτηρία του επιμελητηριακού θεσμού.

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη Συνεδρίαση του Ευρωεπιμελητηρίου, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται από την ελληνική επιμελητηριακή κοινότητα για τη διατήρηση του ισχύοντος νομικού καθεστώτος των ελληνικών επιμελητηρίων και την ανατροπή της νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από 1-1-2015.