PeristeriNews.gr
Media

Καζαντζάκης – Η πολυβραβευμένη ταινία στην ΕΡΤ


Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα η προβολή της ταινίας.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, στις 20:45 – O σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Γιάννης Σμαραγδής, την προσφέρει αφιλοκερδώς, για τους σκοπούς του «Μένουμε σπίτι».

Η πολυβραβευμένη ταινία, Καζαντζάκης, η οποία αποτελεί βιογραφία ενός από τους εμβληματικότερους Έλληνες συγγραφείς, θα προβληθεί από το κανάλι της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, στις 20:45.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αποφάσισε μαζί με τους συνεργάτες του να προσφέρουν αφιλοκερδώς την ταινία για να προβληθεί από τη δημόσια τηλεόραση, στηρίζοντας τους σκοπούς του «Μένουμε σπίτι»

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Καρδώνης, Ζέτα Δούκα, Αργύρης Ξάφης, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Παπαματθαίου, Μαρία Σκουλά, Αμαλία Αρσένη, Στάθης Ψάλτης, Πάνος Σκουρολιάκος, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου κ.ά.

Υπόθεση: Το θέμα της ταινίας «Καζαντζάκης» είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο», το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του.

Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα, ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην κρητική ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία»

Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το ελληνικό φως.

Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.

Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Η ταινία γνώρισε την αγάπη του ελληνικού κοινού, ήρθε πρώτη σε εισιτήρια από τις καλλιτεχνικές ταινίες στην Ελλάδα και αμέσως μετά ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της διεθνούς πορείας της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Alter Ego απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Peristeri News

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment