PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Κατοστάρα μέσα στη Λιθουανία για το Περιστέρι


Με τον Γκρέι να πετυχαίνει 39 πόντους (10/13 τριπ.), το Περιστέρι διέλυσε τη Ρίτας μέσα στο Βίλνιους με 106-88.

Παρά τις απουσίες των Μαυροκεφαλίδη και Σαλούστρου, η ομάδα του Παπανικολόπουλου βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και διέσυρε ένα σύνολο που μέχρι σήμερα είχε μόλις μία ήττα κι αυτή από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Διαστημική εμφάνιση από τον Στίβεν Γκρέι που είχε 39(!) πόντους με 10/13 τρίποντα, με άξιους συμπαραστάτες τους ΜακΛίν με 19, Τζόουνς με 14 και 10 ριμπάουντ, Βασιλόπουλο 13 και τον Γκάντι που είχε 4 πόντους και 8 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΜακΚάλοχ ήταν κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους με 22 πόντους, με τον Γκάουντλοκ να σταματάει στους 13, έχοντας όμως 4/12 εντός πεδιάς.

Το ματς

Απελευθερωμένο από το άγχος και με διάθεση να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, το Περιστέρι μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και πήρε από την αρχή τα ηνία, διαμορφώνοντας το 2-11 και το 4-13 με έναν εκπληκτικό ΜακΛίν που είχε τους 7 πόντους.

Αναμενόμενη η αντίδραση της Λιέτουβος Ρίτας, που με εκτελεστή τον Γκιρτζιούνας, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά (7-14), αλλά και πάλι το Περιστέρι βρήκε λύσεις και μάλιστα με τρίποντο του Γκρέι που έπαιρνε μπροστά πήγε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (10-21) για πρώτη φορά στα 3’10’’ πριν από τη λήξη της περιόδου.

Συμπαραστάτης του Γκιρτζιούνας ήταν ο ΜακΚάλοχ, που συνδέθηκε κι αυτός με το καλάθι (19-24) και διαμόρφωσε το σκορ του δεκαλέπτου (22-27) με τρίποντο σε νεκρό χρόνο.

Η διαφορά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου κυμαινόταν ανάμεσα στους 7-9 πόντους υπέρ των φιλοξενούμενων, ωστόσο με Γκάουντλοκ και ΜακΚάλοχ η Ρίτας πλησίασε στους τρεις πόντους (29-32) ενώ με τρεις βολές του Αμερικανού ψηλού, οι Λιθουανοί πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (36-34) στα 6’15’’ πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Το στοίχημα για το Περιστέρι ήταν να μην χάνει στο παιχνίδι από τον έλεγχό του, καθώς η διαφορά πήγε και στο +7 (48-41) με τις τρεις βολές του Κίτσινγκ και οι Περιστεριώτες έδειξαν χαρακτήρα και με εκπληκτικό Γκρέι πήγε στα αποδυτήρια με την απόλυτη ισορροπία (51-51).

Από τη στιγμή που το ματς για το Περιστέρι έβγαινε επιθετικά, το θέμα ήταν αν θα βρει αμυντικές απαντήσεις, κόντρα σε μια ομάδα που είχε 51 πόντους, αλλά με τον Γκάουντλοκ μόλις στους 2.

Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου άρχισαν να «πυροβολούν» και πάλι από την περιφέρεια με μεγάλη συνέπεια και με τους Γκρέι, Βασιλόπουλο να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο η διαφορά πήγε στους 8 (61-69) και στους 10, με κάρφωμα του Πέτεγουεϊ.

Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια τιμή και με τις μεγάλες προσπάθειες των Λιθουανών, η περίοδος έκλεισε απλά στο 71-80.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, η Ρίτας άρχισε να πιέζει και μείωσε στους πέντε (75-80) με βολές του ΜακΚάλοχ, αλλά και πάλι ο Γκρέι έδωσε φιλί της ζωής.

Τρίποντο και 77-85, νέο τρίποντο και 81-90, κι άλλο τρίποντο και 86-98 και η εκατοστάρα ήρθε με καλάθι του Τζόουνς (86-100).

Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

Το Περιστέρι συνέχισε να παίζει την εξαιρετική του άμυνα με το τελικό 88-106 πήρε και μια εξαιρετική διαφορά σε περίπτωση που παίξουν ρόλο οι ισοβαθμίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment