PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κάτοχοι εισέβαλλαν στην Κυπριακή Βουλή για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου (v)


Χαρακτηρίζοντάς την ψήφισή του «έγκλημα» φώναζαν έξω από την αίθουσα «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες».

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο προαύλιο της Κυπριακής Βουλής, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων. Αγανακτισμένοι κάτοικοι αξιογράφων που διαδήλωναν στο προαύλιο, πέρασαν από την φρουρά της Βουλής και μπήκαν στο κτίριο καλώντας τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Χαρακτηρίζοντάς την ψήφισή του «έγκλημα» φώναζαν έξω από την αίθουσα «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες».

Η φρουρά της Βουλής κάλεσε ενισχύσεις και η αστυνομία παρόλο που δεν κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο του πλήθους στο κτίριο της Βουλής, ωστόσο οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν όταν δοκίμασαν να μπουν στην αίθουσα του συνεδρίου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής διακόπηκε για 15 λεπτά λόγω της φασαρίας, και τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν από το κτίριο, αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οι κάτοχοι αξιογράφων υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες τους ξεγέλασαν, καθώς τους προέτρεψαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, προσφέροντας υψηλότερο επιτόκιο, χωρίς να τους ενημερώσουν ότι είχαν το δικαίωμα να μη τους πληρώνουν τόκο και να μετατρέψουν τα αξιόγραφα σε μετοχές.

Το συνολικό ποσό των καταθέσεών τους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και είναι κρίσιμης σημασίας για το τελικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η τρόικα το έχει περιλάβει στις μετοχές των τραπεζών και αξίωσή τους είναι να εξαιρεθεί.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια όπως αναρτήθηκε στο sigmalive.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Ερντογάν: Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο

Peristeri News

Leave a Comment