PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Καθυστερεί… η ανακήρυξη των Δημοτικών Συμβούλων


Θρίλερ με την ανακήρυξη των εκλεγμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Περιστερίου, καθώς υπάρχει καθυστέρηση από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Θρίλερ με την ανακήρυξη των εκλεγμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Περιστερίου, καθώς υπάρχει καθυστέρηση από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όλα δείχνουν ότι η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ μέχρι σήμερα έχει γίνει σε αρκετούς μικρούς Δήμους του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες η ανακήρυξη καθυστερεί για το λόγο ότι φέτος προτιμήθηκε να ξεκινήσει με χωροταξική σειρά και όχι με τη πληθυσμιακή, που το Περιστέρι έπεται μετά την Αθήνα.

Λίγο ή πολύ είναι γνωστό, ποιοι βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις, ωστόσο υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο από την καταμέτρηση των σταυρών να υπάρξει αλλαγή στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις. Κυρίως στις παρατάξεις των συνδυασμών της μειοψηφίας, που η καταμέτρηση σταμάτησε σχεδόν στη μέση των 263 εκλογικών τμημάτων της πόλης.

Ενδιαφέρον είναι να δούμε την κατανομή των εδρών ανά δημοτική κοινότητα, καθώς κάποιοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν εκλέγονται παρότι συγκέντρωσαν περισσότερους σταυρούς…

Ωστόσο, εκκρεμεί η αίτηση επανακαταμέτρηση, που έχει ζητήσει προς το Πρωτοδικείο ο υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Λαλένης, προκειμένου να γίνει η κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Δηλαδή, από 27 έδρες ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, από 5 έδρες οι κ.κ. Δ. Κελάφας, Κ. Λαλένης και Γρ. Τημπλαλέξης και από 1 έδρα οι κ.κ. Σ. Αλεξοπούλου, Αθ. Βαθιώτης και Αντ. Αθανασοπούλου.

Πάντως, η ανακήρυξη θα γίνει με βάση την κατανομή της δεύτερης Κυριακής, ο πρώτος συνδυασμός παίρνει και πάλι 27 έδρες, ο δεύτερος συνδυασμός ανεβαίνει στις 9 έδρες, ενώ πέφτουν σε 3 έδρες ο τρίτος και τέταρτος συνδυασμός, αντίθετα δεν αλλάζει στις μονές έδρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment