PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καθησυχάζει το Πεκίνο για την Ελλάδα ο Μανουέλ Βαλς


Τις ανησυχίες του Πεκίνου σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη επιχείρησε να κατευνάσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο οποίος ερωτήθηκε ευθέως για το θέμα από τον Κινέζο ομόλογό του χθες.

Τις ανησυχίες του Πεκίνου σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη επιχείρησε να κατευνάσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος ερωτήθηκε ευθέως για το θέμα από τον Κινέζο ομόλογό του χθες.

Ο κ. Βαλς διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει ανησυχία» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς», απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε Κινέζα δημοσιογράφο έπειτα από την ομιλία του στο Πεκίνο για τις σινο-γαλλικές σχέσεις.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

Χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Μανουέλ Βαλς με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment